De Omgeving

DE LEUKSTE UITJES VAN DE VELUWE EN REGIO

Ervaar de charmes en verrassingen van de Veluwe, direct vanuit onze luxueuze vakantiewoning DroomEik 19. Historische steden, prachtige natuur en leuke daguitjes wachten op u!

Dorpen en Steden

Op slechts een steenworp afstand, binnen een straal van 40 km, liggen verschillende historische binnensteden die uw bezoek meer dan waard zijn. Elburg, Harderwijk, Hattem, Kampen en Zwolle zijn enkele voorbeelden van aantrekkelijke Hanzesteden met een rijke geschiedenis. Als u op zoek bent naar meer moderne stadservaringen, dan zijn Amersfoort en Apeldoorn ook binnen handbereik.

Elke stad heeft zijn eigen unieke bezienswaardigheden en charme. In Hattem kunt u bijvoorbeeld een oude ambacht ervaren, brood bakken, in het Nederlands Bakkerijmuseum. Apeldoorn biedt plezier voor alle leeftijden met attracties zoals de Koningin Julianatoren, de Apenheul en Paleis Het Loo.

Harderwijk en Elburg zijn beide gemakkelijk per fiets te bereiken. Harderwijk, met het Dolfinarium, is een must-visit voor dierenliefhebbers, terwijl Elburg een schilderachtig stadje aan het water is, met oude botters in de haven.

Of u nu van historische pracht of moderne sensatie houdt, de omgeving biedt voor elk wat wils.

Prachtige Natuur & Omgeving

De schitterende omgeving rondom Droomeik omvat een diverse reeks natuurlijke elementen die uw verblijf onvergetelijk maken. Ons vakantiehuis grenst aan het kalme water van het Veluwemeer, omringd door pittoreske kleine eilandjes. Dit meer biedt een ideale locatie voor diverse watersportactiviteiten. In deze natuurlijke omgeving zijn prachtige (water)vogels te bewonderen, die u op verschillende schilderachtige plekken kunt spotten.

Dichtbij ons park bevindt zich een bosreservaat met vennetjes en grazende Schotse en Galloway hooglanders. ’s Nachts en vroeg in de ochtend kunt u grote groepen wild tegenkomen in de uitgestrekte Veluwse bossen. De regio herbergt ook verschillende zandverstuivingen, uitgestrekte heidevelden en weidse landerijen, die natuurliefhebbers zullen betoveren.

Voor de fervente natuurliefhebbers liggen de beroemde Oostvaardersplassen op slechts 30 minuten afstand van ons vakantiehuis. Hier kunt u nog meer ongerepte natuur ontdekken en genieten van de wonderen van de Nederlandse flora en fauna.

DE LEUKSTE DAGUITJES

dolfinarium vakantiewoning

Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is Europa’s grootste zeezoogdierenpark met activiteiten voor jong en oud, gelegen aan de boulevard.
dolfinarium vakantiewoning

Walibi Holland

Walibi Holland in Biddinghuizen is een van de grootste attractieparken van Nederland. Vooral bekend door de 6 achtbanen, 34 overige attracties. Walibi is op de fiets te bereiken door ’s zomers met het pontje bij Polsmaten over te varen.
VOC Batavia vakantiewoning

VOC Batavia en Aviodrome

In Lelystad liggen oud VOC-schip De Batavia en luchtvaart themapark Aviodrome. Beide zijn uitermate geschikt voor alle leeftijden.In het oude Hanzestadje Hattem is het Nederlands Bakkerijmuseum. Voor zowel jong als oud zijn er leuke activiteiten in en rondom het museum.
Golven vakantiewoning

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan.